Internet LED signage beside building near buildings

Internet voor thuis, wat is voor jou de beste keuze?

By Martijn

De meest consumenten gebruiken internet thuis, maar uiteraard bestaat er ook nog het zakelijke internet, waarvan bedrijven gebruik kunnen maken. Ben je zoekende naar internet voor thuis en wil je graag weten waar je bijvoorbeeld het beste of juist het goedkoopste aanbod aan kunt treffen? Gebruik je veel internet thuis, dan wil je natuurlijk een goed abonnement hebben, maar je wilt er mogelijk niet meer aan uitgeven dan maximaal nodig is en dat is ook helemaal niet nodig. Internet voor thuis hoeft namelijk helemaal geen hoge kostenpost te zijn, al kun je het uiteraard zelf zo gek maken als je wilt. Zo kun je kiezen voor thuis internet met een snelheid van 20 Mb/s, maar aan de andere kant kun je ook kiezen voor thuis internet met een snelheid van 200 Mb/s. Het is logisch dat hier een aardig verschil in kosten op zal treden en je kunt het dus zelf zo duur en zo goedkoop maken als je wilt. Voor internet thuis heb je mogelijk bepaalde wensen en deze kun je dus prima gebruiken om uiteindelijk te gaan beslissen wat voor soort internet abonnement er precies benodigd is.

Heb je al internet thuis en wil je juist weten of het interessant kan zijn om abonnement uit te breiden tot bijvoorbeeld een alles in 1 pakket? Het is dan handig om inderdaad eens te gaan kijken of een pakket kan renderen. Je zou dit eerst kunnen doen bij de provider bij wie je momenteel je internet abonnement onder hebt gebracht, maar uiteraard wil je ook weten wat andere providers voor je kunnen betekenen op dit vlak. Op deze manier kun je dus kijken of je je internet thuis uit kunt gaan breiden, dit zou zowel kunnen met televisie als met telefonie.

Goedkoop internet voor thuis

Ben je op zoek naar goedkoop internet voor thuis en wil je het enkel bij een abonnement houden waarbij internet wordt geleverd? Je kunt al internet aanbiedingen vinden voor €10 per maand op het moment dat er internet aanbieders zijn die voordeel geven op een abonnement. Aan een internet abonnement is dus zeer voordelig te komen en goedkoop internet voor thuis regelen zou dan ook geen probleem moeten zijn. Ben je niet zo handig en kun je internet thuis niet zelf aansluiten, bekijk dan ook eens de internet aanbieders die zorgen dat het internet gratis bij je aan wordt gesloten, op die manier kun je ook kosten besparen.

Het kiezen voor goedkoop internet voor thuis heeft ook wel een klein nadeel, want hiermee zul je veelal toch niet in staat worden gesteld om al te hoge snelheden te behalen met je internet. Is dit ook niet nodig, dan is goedkoop internet voor thuis een prima optie, maar als je toch iets extra’s van je internet verwacht zijn de goedkoopste internet abonnementen zonder meer niet zo interessant en kun je je afvragen of je ten koste van de snelheid per se de laagste kosten wilt betalen voor je internet abonnement, of dat je een fractie meer betaalt dan bij goedkoop internet voor thuis en dat hierdoor je snelheid flink verbetert.

Internet thuis – ADSL, kabel of glasvezel?

Ga je je internet thuis gebruiken als je een abonnement gaat afsluiten, dan kom je meerdere opties tegen waar je qua internet voor zou kunnen kiezen. De goedkoopste mogelijkheid die je hebt is zonder twijfel ADSL, maar dit is dan ook de minst kwalitatieve optie van de 3 mogelijkheden die je hebt. De goedkoopste internet abonnementen zullen vrijwel allemaal op ADSL internet gebaseerd zijn en providers zullen dit doorgaans ook helder communiceren om wat voor soort internet het gaat bij hun abonnementen.

Abonnementen die een hogere kwaliteit, maar ook hogere kosten opleveren, zijn de abonnementen die ofwel gebaseerd zijn op kabel internet ofwel gebaseerd zijn op glasvezel internet. Glasvezel is de afgelopen jaren natuurlijk sterk in opkomst en een steeds groter deel van Nederland kan dan ook al van deze vorm van internet gebruik maken. Het zal echter nog wel een aantal jaren gaan duren voordat heel ons land ook daadwerkelijk in staat zal zijn om van glasvezel internet gebruik te gaan maken en dat betekent dus ook dat momenteel een hoop consumenten het nog met ADSL of kabel internet zullen moeten doen. Heb je interesse in glasvezel voor thuis internet, zorg dan in elk geval dat je zeker weet dat je dit ook kunt gaan gebruiken. De door providers aangeboden postcode check geeft je hierop direct een antwoord. Het is dus nog even wachten totdat internet thuis gebruiken op basis van glasvezel voor iedereen tot de mogelijkheden behoort.

Internet thuis vergelijken bij diverse providers

Je kunt de abonnementen voor internet thuis vergelijken van alle providers die er zijn, gewoon vanachter je computer. Heb je de vergelijking afgerond, dan kun je ook het internet abonnement gelijk afsluiten als je dat wenst. Vervolgens zal de internet provider in kwestie aangeven wat vanaf dat moment de verdere procedure is. Ga je je internet thuis gebruiken en wil je dit graag met meerdere personen doen, bijvoorbeeld een partner of kinderen? Dat kan natuurlijk ook gewoon en je kunt hiervoor gebruik maken van een wifi verbinding. Let erop dat wanneer je met meerdere gebruikers gebruik maakt van een internet aansluiting dit ten koste kan gaan van de snelheid van je internet, maar mogelijk is het dus zeker om internet thuis met meerdere personen te gebruiken.

Thuis internet combineren met bellen en tv

Je kunt thuis internet combineren met bellen en tv op het moment dat je de verschillende diensten nodig hebt. Internet providers noemen dit een alles in 1 pakket en je hebt dan niet alleen internet thuis, maar ook direct een tv en telefonie aansluiting en dat alles dus voor een gecombineerde prijs.