person holding remote pointing at TV

Internet en TV vergelijken

By Martijn

Wil je internet en TV vergelijken en ben je benieuwd hoe je dat het best kunt aanpakken? Uiteraard zijn er voor het internet en de TV aansluiting andere elementen van belang. Wij helpen je er graag mee op weg, zodat je online een goede keuze kunt maken uit de verschillende providers die je een abonnement voor internet en TV aanbieden.

Houd er in ieder geval rekening mee dat je met internet en TV een combinatiepakket afneemt, anders dan wanneer je de diensten los afneemt of waneer je gebruik maakt van een alles in 1 pakket. Binnen een alles in 1 pakket valt ook telefonie, die kun je naast internet en TV ook los aanschaffen of er helemaal geen gebruik van maken. In tegenstelling tot een abonnement met alleen internet moet je bij internet en TV op meer zaken letten om tot een goed pakket te kunnen komen.

Snelheid van het internet

Wil je internet en TV vergelijken? Je kunt qua internet het best kijken naar de snelheid, net als naar de toekomst van het netwerk dat je gaat gebruiken. ADSL vormde lange tijd een uitstekende keuze, maar lijkt met het oog op de toekomst wat minder goed geschikt. ADSL heeft qua snelheid z’n laatste tijd gehad en is onder andere ingehaald door de kabel. De kabel vormt wat dat betreft een goed alternatief, al is het glasvezel dat het best klaar lijkt voor de toekomst. De internet snelheid van een glasvezelverbinding ligt een stuk hoger dan bij internet via ADSL of de kabel. Wil je internet en TV vergelijken en gaat het je vooral om een hoge snelheid van de verbinding? Probeer dan na te gaan of je de verbinding hebt over een aansluiting op glasvezel en of je er daarmee voor kunt zorgen dat je de komende jaren geen omkijken hebt naar de verbinding.

Aanbod qua TV

Wil je internet en TV vergelijken en ben je benieuwd hoe je de TV abonnementen op een rij kunt zetten? Uiteraard gaat het bij TV niet om de snelheid van de verbinding, je kunt in plaats daarvan beter kijken naar het (zender)aanbod. Hoeveel zenders kun je ontvangen en is er sprake van een groot aanbod in HD? Kun je extra zenderpakketten afnemen en welke mogelijkheden heb je met betrekking tot TV on demand? Je kunt internet en TV vergelijken door goed te kijken naar de kosten voor een mediabox of een (HD-)ontvanger, die je nodig hebt om gebruik te kunnen maken van digitale televisie.

Online providers vergelijken

Je kunt internet en TV vergelijken door online de verschillende providers op een rij te zetten, je hoeft er de deur wat dat betreft niet voor uit. Het is voldoende om na te gaan welke internetsnelheid je kunt verwachten en waar je qua aanbod voor de TV op kunt rekenen. Zorg ervoor dat je voor jezelf nagaat wat je belangrijk vindt, om vervolgens na te gaan hoe de verschillende providers in je behoeften kunnen voorzien. Wil je internet en TV vergelijken en heb je op dit moment al een abonnement? Je kunt dan online nagaan hoe je de kosten kunt drukken of hoe je ervoor zorgt dat je een hogere internetsnelheid kunt afnemen.