blue and black iphone case

Internet aanbieders

By Martijn

Ons land kent een groot aantal internet aanbieders en dat resulteert dan dus ook in een groot aantal mogelijkheden voor een internet abonnement, maar natuurlijk ook voor een alles in 1 pakket. Het kiezen tussen een van die internet aanbieders is dan ook niet iets wat zomaar even is gedaan over het algemeen. Iedere consument heeft toch weer andere verwachtingen van zijn of haar internet aanbieder en het abonnement of pakket wat daar af wordt gesloten. De internet aanbieders hebben allemaal weer een ander assortiment en dat zorgt er ook voor dat er altijd een bijpassende aanbieding gevonden zal kunnen worden.

Wellicht heb je al diensten afgenomen, bijvoorbeeld internet, bij een van de internet aanbieders en wil je nu ook nog een andere dienst zoals televisie gaan afnemen. Kijk dan eerst of je dit in een pakketvorm kunt gaan gieten. Dit kun je doen bij de aanbieder waarbij je nu al zit, maar je kunt natuurlijk ook naar de andere internet aanbieders gaan kijken om te zien wat zij voor je in de aanbieding hebben qua pakketten. Het is vaak namelijk interessant om in zo’n geval voor een pakket te kiezen, want in de meeste gevallen kan dit er namelijk voor gaan zorgen dat de gecombineerde prijs lager ligt dan de prijzen voor de diensten afzonderlijk van elkaar.

Internet aanbieders vergelijken

Om kennis te maken met al het aanbod voor zowel internet abonnementen als alles in 1 pakketten en andere pakketvormen kun je natuurlijk internet aanbieders vergelijken. Als je eerst niet alleen gaat bepalen wat voor een pakket of abonnement je wilt gaan afsluiten, maar daarnaast ook al beslist in welke vorm dit ongeveer gegoten moet worden en hoeveel internetsnelheid je bijvoorbeeld minimaal verwacht, dan kun je de internet aanbieders vrij snel gaan filteren. Wat je dan overhoudt is enkel nog hetgeen inderdaad je interesse heeft en dan is het nog slechts een kwestie van het overgebleven aantal internet aanbieders vergelijken.

Internet aanbieders vergelijken kun je het snelst voor elkaar krijgen middels een vergelijker waarin alle internet aanbieders op zijn genomen. Op die manier is het namelijk niet meer noodzakelijk om eerst alle aanbieders een voor een langs te gaan en kan er dus naast geld, met een van de goedkope deals bij de internet aanbieders, ook nog tijd bespaard worden. Belangrijke verschillen zoals eventuele kortingen, snelheid van het internet en de looptijd van het contract dat je voor je abonnement aan dient te gaan komen hierdoor snel aan het licht.

Goedkoopste internet aanbieders

Er zit duidelijk een verschil tussen de goedkoopste internet aanbieders en de partijen waar je niet direct moet zijn indien je graag een goedkoop internet abonnement wilt gaan afsluiten. Wanneer je gewoon de prijs laag wilt kunnen houden met een goedkoop abonnement voor je internet moet je natuurlijk bij een van de goedkope internet aanbieders zijn. De goedkoopste internet aanbieders staan doorgaans niet alleen maar garant voor een zeer lage prijs, maar aan de andere kant geniet je er ook geregeld van aanzienlijke aanbiedingen waarmee tientallen euro’s te besparen zijn. Het verschil met de dure aanbieders is dat de laatstgenoemde uiteindelijk een veel hogere prijs vragen per maand voor het abonnement, ondanks dat zij dus mogelijk in het begin ook een korting geven en daardoor nog lijken mee te kunnen met de goedkoopste internet aanbieders.

De goedkoopste internet aanbieders bieden naast spotgoedkope abonnementen ook wel degelijk abonnementen van zeer hoge kwaliteit, met onder meer aanzienlijke internetsnelheden. Alhoewel je hier wel iets dieper voor in de buidel moet tasten zullen de abonnementen verhoudingsgewijs nog altijd tot de goedkoopste abonnementen behoren. De meeste internet aanbieders hebben naast het reguliere aanbod van ADSL internet ook nog een aanbod met glasvezel internet. Alhoewel dit dus niet zo laag geprijsd is, biedt het wel een heleboel kwaliteit en bij de goedkoopste internet aanbieders betaal je nog altijd niet zoveel als bij de duurdere concurrentie.

Overstap maken naar andere aanbieder

Heb je bij een van de goedkopere internet aanbieders een beter aanbod gevonden voor het abonnement of het pakket wat je momenteel hebt, dan kun je kijken of het interessant is om een overstap te maken. Kun je bijvoorbeeld je huidige diensten behouden, maar kun je elders een lagere prijs betalen, dan is het maken van een overstap natuurlijk interessant. Ook als je vindt dat het huidige abonnement dat je hebt niet meer helemaal is wat je nodig hebt en je bij je huidige provider geen goed alternatief kunt vinden is dit uiteraard reden genoeg om over te gaan stappen naar een andere aanbieder.

Een overstap maken naar een andere aanbieder stelt niet zoveel voor, maar uiteraard moet je er wel voor in de gelegenheid zijn. Stel dat je een contract met een internet aanbieder voor 12 maanden aan bent gegaan, dan kun je niet na 6 maanden al gaan besluiten om over te stappen. Dit zou wel kunnen, maar je contract zal je dan wel verplichten om nog 6 maanden door te betalen voor je diensten. Kijk goed wat er na afloop van je contract gebeurt, wordt je contract stilzwijgend verlengd voor een zelfde periode bijvoorbeeld of kun je vanaf dat punt gewoon maandelijks je abonnement stopzetten en dus overstappen naar een van de andere internet aanbieders die er zijn.

Aanbiedingen van internet aanbieders

Geregeld wordt er gestrooid met aanbiedingen door internet aanbieders. Dit kunnen aanbiedingen zijn met betrekking tot een internet abonnement, maar ook tot bijvoorbeeld een alles in 1 pakket. De aanbieding behelst over het algemeen een korting, maar het kan ook bijvoorbeeld zijn dat je voor dezelfde prijs gewoon meer krijgt, zoals een paar maanden lang extra gratis tv-zenders waar anders voor betaald zou moeten worden. Wat ook wel is voorkomt is dat er tijdelijk door de consument een hogere internetsnelheid genoten kan worden zonder hiervoor bij te betalen. Zo zijn er dus meerdere soorten aanbiedingen die je bij de internet aanbieders aan zou kunnen treffen en dus ook dankbaar van zou kunnen profiteren.