person using silver laptop computer on desk

Goedkoop internet (2023 update)

By Martijn

Wil je weten welke prijs je moet gaan betalen voor een goedkoop internet abonnement en welke provider deze dan kan leveren? Voor het goedkoopste internet zijn er een aantal providers die je in de gaten kunt gaan houden. Wie er de meest goedkope aanbieding heeft wilt nog wel eens schommelen, omdat er namelijk ook geregeld aanbiedingen de revue passeren. Wil je een goedkoop internet abonnement, dan zullen de beschikbare aanbiedingen je zeker gaan helpen om hier inderdaad aan te gaan komen, want deze aanbiedingen zorgen er vaak voor dat je gedurende een vaste periode beduidend minder betaalt dan normaliter het geval is.

Voor een goedkoop internet abonnement kun je eigenlijk maar bij een selecte groep providers terecht en als je de goedkoopste internet abonnementen gaat vergelijken worden de prijsverschillen pijnlijk duidelijk. Er zijn een paar providers die je sowieso altijd in de gaten zou moeten houden op zoek naar goedkoop internet en dat zijn Telfort, Online en Tele2. Doorgaans zijn dit toch wel de providers die je van goedkoop internet kunnen voorzien. Het is verder aan jou om te zien waar de goedkoopste internet providers verder nog in kunnen voorzien, buiten dan het aanbieden van een lage prijs. Is er tussen de goedkoopste internet providers bijvoorbeeld sprake van een minimaal verschil in maandelijkse kosten, maar ligt de internetsnelheid wel ver uit elkaar, dan ligt het voor de hand dat je dan kiest voor de provider met de hoogste internetsnelheid. Omdat er dus een aantal providers kunnen voorzien in goedkoop internet kun je makkelijk inhoudelijk op de aanbiedingen in gaan om te zien welke aanbieding nu werkelijk de beste is.

Bekijk je de aanbiedingen van providers voor goedkoop internet, let dan ook op de looptijd. Het kan zo zijn dat je bij de keuze van een looptijd voor 2 jaar te maken krijgt met lagere kosten dan bij 1 jaar. Wil je echter niet zo lang aan een goedkoop internet abonnement vastzitten, dan betaal je dus mogelijk wel een fractie meer.

Goedkoop internet – lage kwaliteit

Wees je er goed van bewust dat de kwaliteit van je internet nogal te wensen over zou kunnen laten op het moment dat je voor een goedkoop internet abonnement kiest. Met kwaliteit doelen we in dit geval dan natuurlijk op de snelheid, want deze ligt bij goedkope internet abonnementen namelijk vrij laag. Over het algemeen zal je bij het afsluiten van goedkoop internet gebruik gaan maken van internet op basis van ADSL. Dit is niet de meest snelle verbinding, maar daarnaast is het ook belangrijk dat je in je achterhoofd houdt dat met ADSL de snelheid die een aanbieder aangeeft maximaal te kunnen leveren in de regel niet gehaald zal worden en dat de werkelijke internetsnelheid hier dus onder zal komen te liggen.

Wanneer je wel op kwaliteit wilt kunnen rekenen van je internet provider, dan kun je naast de ADSL internet abonnementen natuurlijk ook eens de glasvezel internet abonnementen gaan bekijken. Bij deze vorm van internet is het bijvoorbeeld veel waarschijnlijker dat de aangegeven maximaal haalbare snelheid ook daadwerkelijk kan worden bereikt dan bij ADSL het geval is, waardoor je dus in feite ook meer waar voor je geld krijgt. Wel is er natuurlijk sprake van een aanzienlijk prijsverschil bij een goedkoop internet abonnement gebaseerd op ADSL en een goedkoop internet abonnement gebaseerd op glasvezel, maar daar is het verschil in wat je ervoor terug ontvangt dan ook naar.

Vergelijking voor goedkoop internet

Ook voor goedkoop internet is een vergelijking nodig. Je zult namelijk meer dan een goedkoop internet abonnement gaan vinden als je hier naar op zoek gaat en dan zal er dus ook nog naar een paar andere zaken gekeken moeten worden als er toch een keuze voor een bepaald goedkoop internet abonnement gemaakt moet worden. De meest voor de hand liggende is natuurlijk de geboden snelheid, maar ook de looptijd kan natuurlijk een rol van betekenis spelen. Als je graag over een jaar weer de vrijheid wilt hebben om opnieuw te kijken hoe de prijzen in de markt van de goedkope internet abonnementen zijn, dan kies je voor een zo kort mogelijke looptijd. Zoek je daarnaast bijvoorbeeld ook nog antivirus beveiliging voor je computer, dan zou je kunnen kijken welke providers je hier al direct aan kunnen helpen tegen een kleine meerprijs boven de kosten van je goedkoop internet abonnement. Op die manier behelst een vergelijking dus meer dan louter prijzen voor goedkoop internet tegen elkaar wegzetten.

Goedkoopste internet prijzen

De prijzen van het goedkoopste internet liggen natuurlijk laag en hierbij zul je rekening moeten houden met een prijs van zo’n €20 per maand. Dat is de vaste prijs die er voor de goedkoopste internet abonnementen in de markt geldt, maar vaak kun je naast die lage prijs ook nog rekenen op aanbieding waarbij je een aantal maanden lang nog een stuk minder betaalt dan deze kosten. Je kunt in eerste instantie dus al voordeel behalen omdat er standaard lage prijzen aan worden geboden en daar bovenop kun je dan ook nog eens geregeld gebruik maken van nog meer voordeel, waardoor je extra goedkoop internet af kunt sluiten.

Zoek je naar de goedkoopste internet prijzen op basis van glasvezel internet, dan moet je ongeveer rekenen op een prijs van €35 tot €40 per maand, in elk geval bij de meest goedkope aanbieders. Anders aanbieders zullen hier met hun prijzen nog ruim boven zitten, maar dat is ook mede afhankelijk van de snelheid van het glasvezel internet dat er met bepaalde abonnementen gepaard gaat. Zo heb je bijvoorbeeld glasvezel internet abonnementen die een snelheid kunnen leveren van 40 Mb/s, maar het is zelfs mogelijk om een glasvezel abonnement af te sluiten die een maximale snelheid kan bieden van 500 Mb/s. In dat laatste geval zal dat natuurlijk niet tot een goedkoop internet abonnement leiden, maar in elk geval wel tot razendsnel internet.