red and gray train rail

Glasvezel aanbieders vergelijken

By Martijn

Wil je de verschillende glasvezel aanbieders vergelijken en ben je benieuwd hoe je dat het best kunt aanpakken? Zorg ervoor dat je in ieder geval goed kijkt naar de snelheid van het internet, net als naar het TV aanbod via glasvezel. Ten derde kun je dan de verschillende tarieven vergelijken. Door eerst te kijken naar de snelheid van het internet en het TV aanbod voorkom je dat je een goedkoop glasvezel abonnement afsluit dat uiteindelijk niet (volledig) aan je wensen voldoet. Je kunt wat dat betreft de glasvezel aanbieders vergelijken door de juiste volgorde aan te houden.

Snelheid van het internet

Je kunt de glasvezel aanbieders vergelijken door allereerst goed te kijken naar de snelheid van het internet. Wist je dat glasvezel over het algemeen standaard sneller is dan ADSL en vaak sneller is dan de kabel? Je kunt rekenen op abonnementen van 50 – 100 Mbit/s. Dat betekent dat je voldoende snelheid tot je beschikking hebt om snel grote bestanden te downloaden of je video in HD kunt streamen. Bovendien is het verstandig om de glasvezel aanbieders te vergelijken door zowel te kijken naar die voor het downloaden en uploaden. De snelheden kunnen in de praktijk even hoog zijn, dus zorg ervoor dat je een abonnement afneemt waarbij je grote bestanden zowel vlot kunt vesturen als ontvangen.

TV aanbod via glasvezel

Je kunt bovendien de glasvezel aanbieders vergelijken door goed te kijken naar het aanbod qua TV. Hoeveel zenders kun je bij de provider ontvangen en worden die in HD aan je aangeboden? Glasvezel is bij uitstek geschikt voor TV in HD, omdat je kunt rekenen op een hoge beschikbare bandbreedte. Dat betekent dat verschillende providers je een groot deel van het aanbod in de hoge kwaliteit kunnen aanbieden.

Bovendien kun je de glasvezel aanbieders vergelijken door goed te kijken naar de aanvullende abonnement die je kunt afnemen. Wil je bijvoorbeeld regelmatig naar sportwedstrijden kijken of ben je gek op films? Dan is het de moeite waard om na te gaan of je de aanvullende abonnementen kunt afnemen en welke prijs je daar per maand voor betaalt. Je kunt de verschillende glasvezel aanbieders vergelijken, zodat je een pakket kunt samenstellen dat optimaal aansluit bij je wensen.

Tarieven van glasvezel aanbieders

Tenslotte kun je de glasvezel aanbieders vergelijken door te kijken naar de tarieven die zij berekenen. Het glasvezelnetwerk in Nederland is vrij, anders dan het netwerk voor de kabel. Dat betekent dat er verschillende providers actief zijn die de vrijheid hebben om zelf hun pakket samen te stellen en daar een tarief voor te bepalen. Dit betekent vervolgens dat er sprake is van concurrentie, waardoor het de moeite waard is om de verschillende tarieven met elkaar te vergelijken.

Zorg ervoor dat je de tarieven van de glasvezel aanbieders pas aan het eind met elkaar vergelijkt. Je kunt op die manier de glasvezel aanbieders vergelijken op basis van wat ze te bieden hebben, om het pakket dat het best bij je past vervolgens voordelig af te sluiten.