wifi signal on metallic panel

Alleen internet

By Martijn

Bij interesse in alleen internet volstaat het natuurlijk om te kiezen voor een internet abonnement en dan hoeft er dus niet voor een alles in 1 pakket gekozen te worden. Heb je alleen internet nodig, dan richt je je dus op het vergelijken van de losse internet abonnementen van de providers. Voor een los internet abonnement kun je dezelfde providers aanspreken als voor een alles in 1 pakket, want vrijwel allemaal bieden ze namelijk beide mogelijkheden. Kies je voor alleen internet, dan zal dit uiteraard goedkoper zijn dan wanneer je zou gaan kiezen voor een alles in 1 pakket.

Wanneer het een abonnement met alleen internet betreft zijn er eigenlijk maar een paar zaken waar je echt goed op zou moeten letten. In de eerste plaats zal dat als vanzelfsprekend de prijs zijn die het abonnement met alleen internet met zich meebrengt, maar ook niet onbelangrijk is natuurlijk de snelheid die geboden wordt door een provider. Voor sommige consumenten zal dit misschien nog wel belangrijker zijn dan de prijs, want uiteindelijk is de snelheid van het internet er natuurlijk verantwoordelijk voor in welke mate van comfort je kunt internetten. Zeker als je je bezig houdt met het streamen of downloaden van grote bestanden moet je er rekening mee houden dat je hiervoor wel een hoge snelheid hebt bij je abonnement met alleen internet.

Abonnement afsluiten met alleen internet

Ga je een abonnement afsluiten met alleen internet, dan kun je zeker zorgen voor een goedkoop abonnement, maar welke wensen je hebt bij een abonnement met alleen internet zullen er aan bij gaan dragen of dit wel of niet mogelijk is. Een abonnement afsluiten met alleen internet kun je doen voor een periode van een jaar, maar je kunt er ook voor kiezen om voor een periode van twee jaar je abonnement af te sluiten. Mocht er sprake zijn van een voordeel wat een provider je geeft bij het afsluiten van je abonnement, dan zal deze bij een abonnement voor twee jaar vaak langer duren en is je voordeel dus uiteindelijk ook groter. Enig nadeel hierbij is wel dat je pas na twee jaar eventueel naar een andere provider kunt gaan als dat om wat voor reden dan ook nodig mocht zijn. Als je dus de keuze hebt tussen een abonnement voor alleen internet voor een of voor twee jaar, dan kun je zelf af gaan wegen of je gebruik wilt maken van een langdurige korting (als hier al sprake van is), of dat je je opties na een jaar opnieuw wilt kunnen afwegen om misschien toch je abonnement voor alleen internet elders te stationeren.

Goedkoopste deal met alleen internet

Voor een abonnement met alleen internet is het niet zo moeilijk om de goedkoopste deal te vinden. Toch is niet ieder internet abonnement even goedkoop en vandaar dat het ook nu weer van belang is de abonnementen met alleen internet naast elkaar te houden, om op die manier snel de verschillen op te kunnen merken. Het vergelijken van abonnementen met alleen internet geeft soms een beetje een vertekend beeld, omdat er namelijk bij een groot aantal providers sprake zal gaan zijn van tijdelijke aanbiedingen op dit gebied. Dat houdt dus in dat je voor een korte periode op andere maandlasten kunt rekenen en goedkoper uit zult zijn, maar dit zal natuurlijk niet de gehele looptijd ook zo blijven.

Als er bij abonnementen met alleen internet inderdaad sprake is van tijdelijk voordeel, dan zou je bijvoorbeeld eens kunnen berekenen wat je aan het einde van je looptijd precies hebt moeten spenderen aan je abonnement met alleen internet. Dat is voor jezelf namelijk de meest transparante manier om te zien wie nu werkelijk het meest goedkoop is aan het einde van de rit en niet alleen op tijdelijke basis. Een provider die bijvoorbeeld geen korting heeft, maar wel een vaste lage prijs aan weet te bieden zou aan het einde van de rit wel eens goedkoper kunnen zijn dan een provider die tijdelijk een korting presenteert voor een abonnement met alleen internet.

Alleen internet – meest voordelige provider

Wanneer je een abonnement met alleen internet nodig hebt wil je natuurlijk de meest voordelige providers kunnen bekijken en vergelijken. Ben je enkel op zoek naar de goedkoopste provider en kan het je verder niet zoveel schelen wat voor abonnement hiermee gepaard gaat, dan moet je zeker de abonnementen met alleen internet van zowel Online als van Tele2 bekijken. Niet alleen hebben zij meer dan eens zeer goede aanbiedingen, maar daarnaast is ook de standaard prijs, op het moment dat de korting afloopt, nog altijd zeer laag ten opzichte van concurrerende providers. Dit zijn dan ook de meest voordelige providers die je waarschijnlijk zult kunnen vinden wanneer je interesse naar alleen internet uitgaat.

Het meest voordelige abonnement voor alleen internet zal in de regel niet al te spectaculair zijn en de downloadsnelheid waarmee je met dit soort abonnementen te maken krijgt is vaak minimaal en ligt vaak op 10 tot 20 Mbps. Let erop dat dit nog altijd geen gegarandeerde snelheid is en dat de werkelijke snelheid eigenlijk altijd hieronder zal komen te liggen. Hoe ver deze onder de maximaal haalbare snelheid zal komen te liggen is uiteindelijk afhankelijk van jouw locatie ten opzichte van de locatie van de dichtstbijzijnde locatie van de centrale van je provider.

Keuze voor internetvariant

Bij een abonnement voor alleen internet zul je net als bij het alles in 1 pakket verschillende opties hebben met betrekking tot de internetvariant. Dit is zeker interessant, want je keuze voor een bepaalde internetvariant zal voor een groot deel gaan bepalen met welke internetsnelheid je te maken krijgt. De snelheden verschillen ook van provider tot provider, maar met name de internetvariant is doorslaggevend. Dat is nog niet alles, want zou je kiezen voor glasvezel internet, dan is de kans dat je in de buurt komt van de maximaal haalbare internetsnelheid een stuk groter dan wanneer je zou gaan kiezen voor ADSL internet. Ook bij kabel internet is deze kans een stuk groter ten opzichte van ADSL. Houd dit dus ook in gedachte als je naar een abonnement met alleen internet op zoek gaat.